Sverige har allt i egna händer: ”Fokuserar bara på vår prestation”

Uppdaterad
Publicerad

Gårdagens seger mot Serbien innebär att Sverige tar sig vidare från gruppen vid vinst mot Polen i morgon.

Men det är inte på avancemanget fokus ligger.

– Vi pratar bara om vår prestation, vi vill göra den så bra som möjligt och då ökar ju chansen att vinna, säger förbundskapten Henrik Signell till SVT Sport.

Sverige har allt i egna händer inför morgondagens gruppavslutning mot Polen. Vinner Sverige är man klart för mellanrundan, oavsett hur det går i den andra matchen mellan Danmark och Polen.

– Vi går in för att vinna varje match vi spelar och det är klart att det är en viktig match, men vi vill vinna mot Polen oavsett vad, säger målvakten Filippa Idéhn till SVT Sport.

Förbundskapten Henrik Signell väljer att fokusera på det egna spelet inför morgondagen.

– Vi pratar bara om vår prestation, vi vill göra den så bra som möjligt och då ökar ju chansen att vinna, säger han.

Vid seger i morgon tar Sverige dessutom med sig två poäng till mellanrundan eftersom man slog Serbien. Målvakten Idéhn storspelade och hade makalösa 49 i räddningsprocent.

– Kan man vara annat än lyrisk över det? Hade lite tungt i första halvlek och kände själv att hon hade mer att ge och stängde fullständigt igen i andra. Hon är en väldigt starkt bidragande orsak till att vi vinner, säger Signell.

Sverige möter Polen i morgon klockan 18.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.