Nederländernas förbundskapten Monique Tijsterman. Foto: Bildbyrån

”Förhoppningsvis händer det inte mot oss”

Uppdaterad
Publicerad

Nathalie Hagman drog dit hela 19 bollar mot Puerto Rico.

På läktaren satt tisdagens motståndarcoach och såg på.

– Förhoppningsvis händer det inte mot oss, säger Monique Tijsterman till SVT Sport.

Elva mål redan i den första halvleken och 19 total blev Nathalie Hagmans facit i söndagens VM-match mot Puerto Rico som Sverige vann med 48-10.

Den svenska högersexan slog därmed sitt eget rekord över flest gjorda mål i en landskamp som inför dagens match var 17.

– Hon är kantspelare och gör många kontringsmål. Men hon gjorde en riktigt bra match i dag. Förhoppningsvis händer det inte mot oss, vi är bättre än Puerto Rico, säger Nederländernas förbundskapten Monique Tijsterman till SVT Sport.

Tijsterman, vars landslag vunnit klart mot Uzbekistan och Puerto Rico, satt på läktaren och såg Sverige köra över Puerto Rico. På tisdag ställs nationerna mot varandra i en viktig gruppfinal.

Hur ska ni stoppa Nathalie Hagman?

– Hon kommer att straffa oss så fort vi gör misstag och göra kontringsmål så vi måste spela säkert och springa hem så fort vi förlorar bollen.

Vad tror du om era chanser i gruppfinalen mot Sverige?

– Det är den viktigaste matchen i gruppen och jag tror att det kommer att bli en jämn match. Alla våra spelare är skadefria så jag hoppas vi gör en bra match och att vi vinner så klart.

Gruppfinalen mellan Sverige och Nederländerna spelas 7/12 klockan 20.30.

KLIPP: Nathalie Hagman satte nytt landslagsrekord i Sveriges kross (5 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.