Frankrike klara för final – vann stort i semin

Hemmanationen Frankrike ställs mot Ryssland i EM-finalen.

Det blev fransk seger med 27–21 i semifinalen mot Nederländerna.

Regerande OS-mästaren Ryssland mot regerande VM-segraren Frankrike – de ställs mot varandra i EM-finalen i Paris på söndag.

Hemmalaget stod för en bekväm seger i semifinalen mot Nederländerna och kunde till slut vinna med hela 27–21, trots ledning med enbart 12–11 vid halvtidsvilan.

Nederländerna höll jämna steg en bit in i den andra perioden, fram till 14–14, därefter drog hemmalaget ifrån. Fransyskorna satte in en extra växel, gjorde fyra raka mål, och visade under resten av matchen upp ett försvarsspel i absolut världsklass.

Laget tappade aldrig sin kontroll över matchen därefter och kunde till slut vinna med sex måls differens.

Redan med fem minuter kvar av matchen började hemmalagets bänk segerjubla tillsammans med publiken i den stora ledningen. Finalen blir därmed en repris av EM-premiären där Ryssland vann med 26–23.