Franska löftet: ”Vi ska göra allt vi kan”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige behöver fransk hjälp för att nå semifinal i handbolls-EM.

Och franske stjärnan Kentin Mahé har ett löfte till svenskarna:

– Jag kan lova att vi kommer att ge allt, säger Mahé till SVT Sport.

Förutsättningarna vad gäller svenskt avancemang är inte enkla, men ser ut såhär:

Seger mot Norge räcker om inte Frankrike förlorar med minst två (med siffrorna 22–20 eller mer) och max sju mål (eller åtta, med siffrorna 37–29 eller mer). Oavgjort mot Norge räcker om Frankrike slår Kroatien.

Klart är att det behövs fransk hjälp, och Flensburg-spelaren Kentin Mahé är helt inställd på att hans landslag kommer att göra en bra match mot kroaterna.

– Det är viktigt. Vi måste respektera vår landslagströja och våra färger. Vi är det franska landslaget och vi måste ha respekt för oss själva när vi tar på oss tröjan. Så är det alltid. Och så blir det också mot Kroatien, säger Mahé.

Mahé har fem svenska lagkamrater i klubblaget Flensburg.

– Det blir nog inte arga på mig om vi förlorar, de vet att det här är idrott. Men vi ska göra allt vi kan. Det är förstås inte en perfekt situation för Sverige att vara beroende av andra, men jag kan lova att vi kommer att ge allt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.