Helge Freiman deppar efter ett missat läge. Foto: Bildbyrån.

Fri Freiman missade läget för CL-poäng

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad hade kvitteringsläge i matchens sista minut mot storklubben Vardar Skopje, men Freiman fick må hända för mycket tid på sig och bommade friläget. I stället tystade Vardar hemmapubliken genom att göra sista målet och vinna med 32-30.

När ett tätt Kristianstadförsvar tvingade fram ett uselt skott av stjärnan Igor Karačić så var jublet stort i Kristianstad Arena – det enda som skulle gjort jublet större var ett kvitteringsmål i följande anfall och läget kunde inte vara bättre: Från halva plan klev Helge Freiman framåt, med bollen studsandes, helt ensam med målvakten.

Han tittade länge mot Vardarmålvakten och siktade in sig mot det högra hörnet, men där var det stängt efter en fin räddning och kvitteringsläget, liksom chansen till Champions League-poäng, försvann ut i intet.

Avslutar gruppspelet mot Mesjkov Brest

I stället satte giganten Dainis Kristopans (2.15 m, 135 kg) matchens sista mål och klubbjätten Vardar (CL-mästare 2017) säkrade segern. 

Vardar är tvåa i CL-gruppen, endast bakom Barcelona. För Kristianstad finns fortfarande möjligheten att komma topp 6 i grupp A (vilket innebär att de når utslagsrundan), men då behöver både vitryska Mesjkov Brest och franska Montpellier förlora mot gruppens topplag Veszprem (Ungern) samt Barcelona – de matcherna spelas imorgon.

Gruppens sista omgång spelas sen den 2 mars, då möter Kristianstad nämnda Mesjkov Brest, på bortaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.