Nathalie Hagman i landslagströjan i en träningsmatch mot Polen 2020. Foto: Bildbyrån.

Grahn: ”Hagman ska med till OS”

Uppdaterad
Publicerad

Temperaturen stiger inför sommarens OS-turnering i handboll. Fredag förmiddag presenteras båda de svenska lagen.

– Jag tror på en comeback för Nathalie Hagman. Är hon motiverad ska hon absolut vara med, säger SVT-experten Magnus Grahn.

Fredag klockan 10.00 presenterar Tomas Axnér (damerna) och Glenn Solberg (herrarna) sina OS-trupper inför avresan till Tokyo.

Så här säger SVT-experten Magnus Grahn inför uttagningarna:

HERRARNA

Motståndare i OS: Bahrain, Danmark, Egypten, Japan, Portugal.

”Eftersom fyra lag går till kvartsfinal ser jag inga problem för Sverige att gå vidare. Sverige spelar med ett högt självförtroende och har en extremt bra sammansättning vilket gör att de bör klara det relativt enkelt.”

Svåraste motståndare:

”Självklart Danmark och Portugal, men Sverige bör placera sig minst tvåa i gruppen. Kvartsfinalerna kommer att bli ett getingbo och att nu analysera vilket lag Sverige kan få möta är en omöjlighet. Men tänkbara motståndare är Norge, Tyskland, Spanien eller Frankrike. Ingen lätt motståndare men inget landslag går säkert mot Sverige.”

Så här vill Grahn att OS-truppen ser ut:

Målvakter: Andreas Palica och Mikael Appelgren

Vänstersexor: Lucas Pellas och Hampus Wanne

Mittsexor: Max Darj och Fredrik Pettersson

Högersexor: Niklas Ekberg och Valter Chrintz. Om nu inte Ekberg hinner bli frisk från sin ska så ska självklart Daniel Pettersson in i truppen.

Niometer: Felix Claar, Jim Gottfridsson, Jonathan Carlsbogård, Alfred Jönsson, Lukas Sandell och Albin Lagergren.

”Om nu alla håller sig friska och skadefria känns denna trupp ganska klar och kommer inte innehålla några större överraskningar eftersom denna trupp levererat bra resultat i närtid, I både VM (silver) och var ju briljanta i OS-kvalet.”

DAMERNA

Motståndare i OS: Brasilien, Frankrike, Ryssland, Spanien, Ungern.

”Sverige har hamnat i en mardrömsgrupp utan ”räddningsplankor”. De möter fem potentiella medaljlag. Sverige har en chans att ta sig vidare men måste högprestera över många dagar och mot många lag.

Svårast motståndare:

”Alla fem lagen i gruppen är svåra. Men jag hoppas att laget ser utmaningen för om man tar sig vidare finns mer överkomliga motståndare i en kvartsfinal.”

Grahns OS-trupp:

Målvakter: Johanna Bundsen och Jessica Ryde

Vänstersexor: Olivia Mellegård om hon är spelklar efter skada, det avgörs nog på lägret. Annars satsar jag på Elin Hansson.

Mittsexor: Anna Lagerqvist och Linn Blom.

Högersexor: Nathalie Hagman och Matilda Lundström. Tror på en comeback av Hagman och är hon motiverad ska hon absolut vara med.

Niometer: Jamina Roberts, Kristin Thorleifsdotter, Emma Lindqvist, Carin Strömberg, Melissa Petren, Nina Dano.

”Tillkommer den 14:e spelaren som inte är glasklar. Tror Axnér endast väljer en vänsterkant och då kommer vi se Mikaela Mässing eller Jenny Carlson.”

KLIPP: Förbundskapten Tomas Axnér om Sveriges OS-grupp (31 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.