Isabelle Gulldén och Bukarest vann matchen om tredjeplatsen. Foto: Bildbyrån

Gulldén fick fira i sin avskedsföreställning

Uppdaterad
Publicerad

CSM Bukarest besegrade Rostov-Don med 31-30 (19-14) och knep tredjeplatsen i Champions League. Därmed har Isabelle Gulldén spelat sin sista match för den rumänska storklubben.

– Ett värdigt avslut för henne, man såg att hon var rörd efter matchen, säger tränaren Per Johansson till SVT Sport.

Efter en stark matchöppning hade Bukarest ett tag ledningen med fyra bollar i den andra halvleken och chansen att definitivt punktera. Men efter en hel del slarv kunde Rostov-Don krypa så nära som 24-25 med 16 minuter kvar av matchen.

När sedan Bukarest åkte på en utvisning och därefter slarvade bort ett anfall tog tränaren Per Johansson time out. Det visade sig ge frukt – direkt efter time outen gick Bukarest upp i en tvåmålsledning och det visade sig bli avgörande.

– Vi skapade många målchanser och kunde väl gjort 40 mål men vi hade svårt att sätta dit bollen. Så vi snackade om att ta det lugnt, att vi hade chansen. Trots att det bara blev en boll så var segern ganska ohotad i slutet, säger tränaren Per Johansson till SVT Sport.

Trots att Rostovs målvakt Galina Mekhdieva gjorde några riktigt bra räddningar i slutet av matchen kunde Bukarest hålla undan och vinna med 31-30.

– Jag är glad och stolt över att vi kunde vända det här. Det var ju två lag som förlorat men jag är glad att vi lyckas mobilisera kraften. Fyra vill ingen bli, säger Johansson.

Gulldén femmålsskytt

I och med segern slutar Bukarest trea i Champions League och Isabelle Gulldén, som flyttar till franska Brest efter säsongen, fick därmed avsluta sin sejour i Rumänien med en medalj.

– Hon var bra i dag. Bra fart och bra blick för spelet. Och hon gick själv på mål, ett värdigt avslut för henne, säger Johansson.

Hur var hon efter matchen?

– Man såg på henne att hon var rörd. Hon har ju lagt tre år av sitt liv här och varit med om ett guld och två brons i Champions League. Jag tror att hon känner sig nöjd och glad och färdig här.

Gulldén gjorde fem mål i matchen och Sabina Jacobsen, som normalt bara spelar försvar, hittade rätt en gång medan måltjuven Nathalie Hagman blev mållös.

Om det blir en fortsättning i Bukarest för Per Johansson, som också är förbundskapten för Montenegro, är i nuläget inte klart.

– Jag har inte hunnit fokusera på det. Det är en fantastisk nivå att vara och verka på men det är annat som ska passa in också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.