Foto: TT Nyhetsbyrån

Gulldén historisk – prisades för fjärde gången

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Gulldén, 28, är årets spelare i svensk handboll – för fjärde gången i karriären.

Mer än någon annan damspelare i historien.

– Det var jätteroligt så klart. Ett bevis på att man gör något bra, säger hon till SVT Sport.

Det är fjärde gången, och andra året i följd, som Gulldén valts till årets svenska handbollsspelare. I motiveringen lyfte handbollsförbundet Gulldéns målfarlighet, stora ledaregenskaper och blicken för spelet.

Dessutom har hon lyckats leda Sverige till första VM-semifinalen någonsin på damsidan och nådde framgång med klubblaget, Bukarest, som slutade på tredjeplats i Champions League.

Trots den historiska utmärkelsen är Gulldén själv inte lika nöjd med säsongen.

”Flyttlasset går i juli”

– I landslaget har det gått väldigt bra men i klubblaget har det varit mycket upp och ner. Det har varit lite småskador. Vi gick till Final four med Bukarest men kom trea där, så det har inte varit den bästa säsongen, säger Gulldén.

I sommar väntar ett nytt äventyr för Isabelle Gulldén som lämnar rumänska Bukarest för att bosätta sig och spela i den franska västkuststaden Bretagne.

– Nu ska det bli skönt med semester, sen går flyttlasset i juli. Det ska bli väldigt kul, det känns som en nytändning och motivation inför sommaren, säger Gulldén.

Gottfridsson årets herrspelare

Gottfridsson blir årets spelare för första gången.

”Han kan se tillbaka på sin bästa säsong i karriären där han genom att vara en ledare såväl på som utanför planen ledde Sverige till den första EM-medaljen på 16 år samtidigt som han utsågs till hela turneringens mest värdefulle spelare. Dessutom kan han titulera sig tysk mästare”, skriver förbundet i sin motivering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.