Gulldéns lagkamrat vann VM-guld: ”Jag är så ledsen för Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike skrällde och besegrade Norge i finalen av handsbolls-VM. Efteråt var försvararen, Gnonsiane Niombla, glad för guldet, men samtidigt ledsen över Sveriges missade guld.

– Jag är så ledsen för hennes skull, säger Niombla om sin lagkamrat, Isabelle Gulldén.

Frankrike slog Sverige i VM-semifinalen och besegrade under söndagen även Norge i finalen och plockade nationens första guld sedan 2003 på damsidan. Försvararen, Gnonsiane Niombla, hade svårt att sätta ord på framgången efteråt.

– Jag har inga ord. Jag kan inte förstå att vi har vunnit guld, men det är fantastiskt. Nyckeln för oss tror jag var försvaret och att alla spelar och verkligen bidrar med sitt till laget.

”Jag är så ledsen”

Men hon var inte bara glad över guldet. Hon var också ledsen för att Sverige inte vann bronsmatchen mot Nederländerna. Och speciellt över att hennes lagkamrat, Isabelle Gulldén, nu inte får med sig någon medalj hem.

– Jag är så ledsen för hennes skull, min lagkamrat och vän. De skulle haft det där bronset och nu har de inte det så... jag kommer att gömma medaljen, för det är inte så bra för henne att se den, säger Niombla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.