Inget kunde stoppa Höör denna kväll. Foto: Bildbyrån.

H65 Höör höll Sävehof mållöst i 14 minuter

I en repris av förra årets SM-final var H65 Höör överlägset och vann komfortabelt med 32-21 mot den regerande mästaren Sävehof i den första SM-semifinalen. Ett starkt försvar höll Sävehof mållöst under en period av 14 minuter.

– Är det något jag lärt mig är det att aldrig underskatta Sävehof, säger Sofia Hvenfelt.

Det var svårt att förstå att det var Sävehof som körde fast så totalt i början av andra halvlek.

– Det är surt så klart men vi har jättemycket att förbättra. Vi kom väldigt dåligt in i andra halvlek och vi gjorde allt för många tekniska fel, säger Sävehofslegendaren Johanna Ahlm, som gör sina sista matcher i karriären den här våren, till Sportkanalen.

När Evelina Källhage vräkte in 20-11 tog Sävehof sin andra timout bara i andra halvlek. Men inget stämde för Sävehof och Emma Rask kontrade in 21-11 och Mikaela Mässing förstärkte till 22-11 innan Sävehof kunde göra sitt första mål i den andra halvleken.

”Det här hade jag aldrig trott”

– Det här hade jag aldrig trott. Vi hade ett bra tålamod i anfallsspelet, hade ett bra försvarsspel och Jannike var fantastisk i målet och så saknade Sävehof ett par spelare vilket märktes vid bytena, säger Sofia Hvenfelt.

På ren vilja tog sig Emma Ekenmann Fernis fram och tryckte in 21-12. Problemet var dock att Sävehofs måltorka var på gigantiska 14.24 – från slutet av första halvleken in till tolv minuter i andra och matchen var givetvis körd. H65 inledde andra halvleken med att göra 9-0.

Jannike Wiberg växte till en jätte i Höörmålet.

H65 hade ett imponerande försvar där Sävehofspelarna ideligen körde fast.  Sävehof saknade ett par viktiga kuggar och hade ett svagt anfallsspel.

Ett par snabba mål fick fart på Sävehof som dock aldrig var nära att hota H65 Höör. På läktaren i Eslöv trummades laget fram av fansen.

SM-semifinalserien spelas i bäst av fem matcher. Nästa match sker i Partille på onsdag.