Kristianstads målvakt Gustav Banke jublar efter slutsignalen under matchen i Handbollsligan mellan Kristianstad och Helsingborg den 13 september 2017 i Kristianstad. Foto: Bildbyrån

Kristianstad en hemmamatch från 50 raka

Uppdaterad
Publicerad

Det trefaldigt regerande herrmästarlaget IFK Kristianstad derbybesegrade Helsingborg med 30–24, lagets 49 raka hemmaseger mot svenskt motstånd.

– Jag är nöjd med stora delar av matchen. Men det saknas distinkthet i försvaret. Vi kunde städat av matchen lite tidigare om vi spelat konsekvent i försvaret. Jag är glad att vi kan rotera utan att vi tappar kvalitetsmässigt. Vi hanterar situationen på ett bra sätt, säger Kristianstads tränare Ola Lindgren till Kvällsposten.

Nästa vecka, hemma mot Lugi, kan Kristianstad fylla 50. Innan dess så ska laget möta Zagreb i Champions League-premiären.

Senast IFK Kristianstad förlorade en hemmamatch i svenskt seriespel var mot just Lugi (24–25) i mars 2015, enligt Kvällsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.