H65 Höörs Anna Olsson. Foto: Bildbyrån

H65 Höör utslagna ur EHF-cupen – trots seger

Uppdaterad
Publicerad

De svenska mästarna H65 Höör inledde EHF-cupens gruppspel på bästa sätt genom att slå DHK Banik Most från Tjeckien i premiären. Efter det har det blivit tre raka förluster, men ikväll då tjeckerna igen stod för motståndet kom den andra segern. Trots det är de utslagna.

– Larvik, som inte hade förlorat hittills, förlorade mot Zalau och då är vi ute, säger Höörs huvudtränare Ola Månsson till SVT Sport.

Redan i halvtid ledde Höör med 15-11 och den ledningen bara växte.

Resultatet skrevs sedan 31-19 till svenskorna. De bästa målskyttarna var Anna Olsson och Emma Lindqvist som satte sju bollar var.

Flest mål av alla gjorde ändå Banik Mosts Simona Szarkova som stod för elva fullträffar.

– Vi tar grepp direkt från början och leder med fyra bollar i halvtid. Sedan får vi en bra start i andra halvlek. Vinner man på bortaplan i EHF-cupen har man gjort en bra match, säger Månsson.

Höör spelar sin sista gruppspelsmatch hemma mot rumänska Zalau, men hur den än går slutar de trea i gruppen där de två bästa går vidare.

Nu väntar fyra dagars ledighet för Höörspelarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.