Foto: Bildbyrån

H65 om uteblivna guldet: ”Vi vet att vi var bäst”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inget SM-guld för H65 Höör. Beslutet att inte utse någon svensk mästare i SHE svider hos skåningarna.

– Det var väntat men inte det vi hade hoppats på, säger Ola Månsson tränare i H65 Höör.

Till skillnad från herrarnas Handbollsligan spelades SHE:s grundserie färdigt i förra veckan. Seriesegrare blev H65 Höör.

– Vi är stolta över att vinna serien men slutspelet är ändå en helt annan sak. Inför säsongen sa vi att vi skiter i serien, det är slutspelet som räknas, säger H65:s lagkapten Sofia Hvenfelt som nu gjort sin sista match för klubben.

Seriesegern till trots kommer laget inte att se seriesegen som ett SM-guld. I stället siktar klubben på nästa säsong.

– Vi vet att vi var bäst hittills, sen om vi hade varit det i slutspelet är svårt att veta, säger Ola Månsson.

Stora ekonomiska utmaningar

Förutom en utebliven chans att vinna SM-guld förlorar H65 Höör stora summor på det inställda slutspelet. Som seriesegrare hade man budgeterat för hemmamatcher med viktiga publikintäkter. De avtal klubben har skrivit med sina spelare sträcker sig till maj, hur det blir med löner framöver står inte klart ännu.

– Det är klar att det blir tufft nu precis som i alla andra branscher. Spelarföreningen håller på att förhandla med facket om permitteringar och liknande. Vi avvaktar och ser vad som händer där. Man vet att klubben man älskar kämpar så vi får se framöver hur det blir, förklarar Hvenfelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.