Olle Ek. Foto: Bildbyrån

Nästjumbons supervändning – gjorde 12 av de 15 sista målen

Nästjumbon Hallby var på väg mot ännu en förlust hemma mot Guif. Med knappa kvarten kvar låg de under med sju bollar men lyckades tända till och vända och vann matchen med 28-26, efter att ha gjort 12 av de 15 sista målen i matchen.

Guif ledde med hela sju bollar i paus men hemmalagets målvakt, Samuel Johanesson, började helt plötsligt i mitten på den andra halvleken bli nästintill omöjlig att göra mål på.

Han stoppade boll efter mål men såg också till att bidra med mål framåt – som när han reducerade till 19-23.

Samtidigt som Johanesson stängde igen låg Olle Ek bakom mycket av det offensiva för Hallby. Han gjorde sammanlagt sex mål och hade ett par fina framspelningar.

Hedvall skrek ut sin glädje

22-åringen passade snyggt bakom ryggen till 20-23. Därefter snurrade han sig igenom Guif-försvaret och kvitterade, 24-24.

Sjumålsunderläget var upphämtat med drygt fem minuter kvar att spela och sedan såg Hallby till att vinna matchen.

Oskar Hedvall kunde sedan skrika ut sin glädje efter segern med 28-26 efter att ha satt spiken i kistan.

Segern var blott den fjärde för säsongen men betyder att Hallby kliver förbi Guif i tabellen men är fortsatt kvar på kvalplats.