Hammarby tappade segern i slutminuten. Foto: Bildbyrån

Hammarby tappade segern

Hammarby behövde en seger hemma mot Sävehof i Handbollsligan för att hålla spänningen uppe kring slutspelsplatsen. Hemmalaget tog ledningen i andra halvlek men tappade den med en minut kvar.

Med sex matcher kvar för Hammarby var det dags att plocka poäng för att ha chansen att nå slutspel. Sävehof med fem matcher kvar spelade för att i princip säkra slutspelsplatsen.

Det var en tuff start för Hammarby och efter nio minuter hade gästande Sävehof en ledningen på 5–1 genom bland annat två mål av William Bogojevic. Hemmalaget fortsatta slarva framåt och med missar i passningsspelat drog Sävehof ifrån till 12–7.

Hammarby började komma igång framåt slutet av första halvlek och Robin Hallberg i målet spelade upp sig. Efter en miss i slutminuten så gick de till paus med 12-15.

Tappade i slutminuten

I början av andra kom de ikapp och förbi. Hemmalaget gjorde sex mål på åtta minuter och Sävehof bara ett. Men de lyckades kvittera och så tog Hammarby ledningen igen. Men med en minut kvar att spela tappade de ledning och Sävehof tog chansen och vann med 28-29.

– Vi kommer ut med bra energi i andra. De har väl inga superlägen men de sätter dem och det är det som spelar roll, säger Kalle Mattson, tränare i Hammarby, till C More.

I och med förlusten så har Sävehof i princip säkrat slutpelsplatsen. Medan Hammarby får det tufft att nå en plats i slutspelet.

– Vi kämpar hela matchen och det lönar sig. Vi ska sikta på att göra fyra bra sista matcher. Man kan inte gå ner sig nu, säger Sävehofs Henrik Johansson.