Patrik Fahlgren. Foto: Bildbyrån

Hammarbytränaren rasar mot beslutet: ”Respektlöst”

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsförbundet har tagit beslutet att inga kval ska spelas mellan allsvenskan och de högsta serierna i handboll. Det innebär att Hammarbys herrar inte får möjligheten att kvala upp.

– Jag tycker det är tråkigt och respektlöst, säger tränaren Patrik Fahlgren till SVT Sport.

Fahlgren hade inte fått beskedet än då SVT Sport når honom.

– Jag är besviken såklart. Det är tråkigt att man spelar en hel säsong utan att få chansen man har förtjänat. Man premierar de lag som inte har presterat under säsongen som har placerat sig på negativt kval, säger han.

Hur borde man ha gjort, tycker du?

– Jag tycker att man borde ha flyttat upp alla lagen. Spelat med 18 lag och alla möter alla. 34 omgångar. Det hade inte varit några problem alls att genomföra det och då blir inga orättvist behandlade.

Man delar inte heller utan några SM-guld, men det tycker inte Fahlgren att är jämförbart.

– Vilken division man tillhör påverkar klubbarna mycket mer. Förutsättningarna att driva elitverksamhet är mycket bättre om man spelar i handbollsligan jämfört med i allsvenskan. Det handlar inte bara om intäkter, utan även hur vi blir behandlade av Stockholm stad och vilka träningstider vi får. Det här får jättestora effekter för oss.

KLIPP: ”Ekonomiskt är det enorma summor”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.