Johanna Westberg väntar barn – därför missar hon EM. Foto: TT

Stjärnan väntar barn: ”Jätteroligt för Johanna”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige får klara sig utan landslagsstjärnan Johanna Westberg i handbolls-EM.

Nu berättar Westberg om varför hon lämnade återbud – hon och sambon väntar barn.

– Jätteroligt för Johanna, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

Förra måndagen – dagen före landslaget skulle påbörja sin EM-uppladdning i Trollhättan – kom beskedet att vänsternian Johanna Westberg, 28, lämnar återbud till mästerskapet. I det läget var privata skäl den enda orsaken till avhoppet. Nu berättar hon att orsaken är att hon är gravid.

”Det har förstås varit väldigt jobbigt att inte kunna säga något till tjejerna i laget eller till andra som undrat hur jag mått, men vi ville vänta på vårt första ultraljud för att se att allt såg bra ut innan vi gick ut med anledning. Och allt såg bra ut, så jag och min sambo är otroligt glada och ser fram emot våren”, säger Westberg till Svenska handbollsförbundet.

”Får klara oss utan en duktig spelare”

Förbundskaptenen Henrik Signell och landslagskamraterna gläds naturligtvis med Westberg. Signell fick reda på att vänsternian var gravid tätt inpå samlingen.

– Vi har haft en dialog jag och Johanna. Det är jätteroligt för henne. Sedan rent sportsligt så får vi ju klara oss utan en duktig spelare, säger Signell till TT inför fredagskvällens EM-premiär mot Danmark i Nantes.

Westberg slog igenom i landslaget under VM i fjol när Sverige gick till semifinal och slutade fyra i mästerskapet. I nuläget toppar hon skytteligan i den danska ligan med sina 95 mål på 14 matcher för Nykøbing.

Här är nya målet

”Jag har en stor roll i klubblaget och spelet vi spelar passar mig bra, både för att skapa rum för mig själv men också för att sätta andra i lägen, så jag är otroligt nöjd med min höstsäsong och hoppas verkligen att jag kan komma tillbaka till samma nivå efter graviditeten”, säger hon till förbundet och fortsätter:

”För det är mitt mål, att komma tillbaka till spel i klubblaget efter sommaren och komma tillbaka till spel i landslaget till VM i Japan 2019.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.