Sverige vann ny rysare – vidare till mellanrundan

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Sverige tappade en femmålsledning krigade sig laget till ny rysarvinst, denna gången mot Polen, 23-22, och är vidare till mellanrundan i handbolls-EM.
– Det var lite krampaktigt framåt, men vi spelade bra bakåt – det var det som räddade oss i dag, säger Isabelle Gulldén till SVT Sport.

Det börjar bli ett mönster i detta EM. Att Sverige spelar jämna matcher. I den avgörande gruppspelsmatchen mot Polen såg allt bombsäkert ut, men ett osäkert Sverige tappade en femmålsledning.

Men ett vackert, kraftfullt, mål av Jamina Roberts till 23-22 och sedan en räddning av dagens reserv Johanna Bundsen gjorde att Sverige till slut kunde vinna och är nu vidare till mellanrundan i EM.

Gulldén: ”Jag var inte bra”

– Det känns väldigt, väldigt bra, det var väldigt viktigt. Vi har väldigt svårt att göra mål, det var lite krampaktigt framåt, men vi spelade bra bakåt – det var det som räddade oss i dag, säger Isabelle Gulldén till SVT Sport.

– Ibland spelar för långsamt, och kan inte flytta de i sidled och ibland nästan för snabbt och vi glömmer att titta på mål, fortsätter hon.

Sverige med ny vändning

Sverige ledde med 10-5 efter det första och det såg ut som att Sverige skulle få en behaglig resa fram till vinst och vidare till mellanrundan.

Men polska stjärnan Kinga Grzyb, gjorde allt hon kunde för att förstöra för Sverige. Hon gjorde mål på mål, samtidigt som Sverige hade det svårt offensivt.

Ett tag ledde till och med Polen, 17-16, efter att just Grzyb gjort mål. Sverige visade dock återigen på starka nerver och vände, precis som matchen mot Serbien, och vann igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer