Foto: Bildbyrån

Så blir nästa års handbollsserier – inga svenska mästare i år

Uppdaterad
Publicerad

Alingsås och H65 Höör blev seriesegrare i handboll i år, men det delas inte ut några svenska mästerskap. I och med att herrligan inte var färdigspelad åker inget lag ur, utan serien utökas till nästa säsong.

– Det blir mycket känslor. Man kommer att tycka olika. Vi känner oss trygga i vårt beslut, säger förbundets generalsekreterare Robert Wedberg till SVT Sport.

Varberg blev sist i herrarnas handbollsliga, men eftersom de hade kunnat gå om Helsingborg i den sista omgången åker de inte ur. Aranäs går däremot upp från allsvenskan. Något kval spelas inte.

– Man får ha förståelse för att det är tråkigt att man inte får spela om att gå upp om man har kämpat en hel säsong och hamnat på kvalplats. Det är ingen som tycker att det är ett roligt beslut, säger Wedberg.

Damerna hann spela klart grundserien och därför åker GT Söder ur och Kristianstad flyttas upp. Inte heller där spelas något kval.

”Egentligen logiskt”

Om att det inte delas ut några SM-guld säger Wedberg följande:

– I det reglementet vi har så står det att vi spelar slutspel för att utse segrare och många lag förbereder sig för att vara så bra som möjligt i ett slutspel. Det är väl egentligen logiskt.

KLIPP: Ekonomiskt är det enorma summor” (17 mars, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.