Cassandra Tollbring satte tio mål för Höör. Foto: Bildbyrån

Tollbring ledde H65 till seger

Lugi hade det tufft hemma mot H65 i den tredje handbollssemifinalen. Efter en jämn kamp segrade H65 med 24-23 och har nu 2-1 i matcher.

H65 tog med sig energin från förra semifinalen, där man hämtade upp tio bollar och vann, och satte full fart redan från första matchminuten när Lugi tog emot H65 Höör i den tredje semifinalen i damernas slutspel.

Gästerna från Höör inledde starkast, och hade skarpa kontringslägen. Jessica Ryde i målet storspelade, och Marie Walls kvicka steg bidrog till att sätta tidig press på hemmalaget.

Första halvlek kom att handla mycket om H65:s täta försvar samt deras förmåga att sätta bollen i nätet från besvärliga vinklar. Lugi bjöd dock upp till kamp på hemmaplanen SPB Skåne Arena. I halvtid ledde H65 med 10-14.

Stor dramatik när Tollbring visade vägen

Lugi inledde starkt i andra halvlek och hemmalagets Ellinore Johansson lyckades störa och hitta luckor i H65:s försvar flera gånger. Men H65 höll undan, mycket tack vare Cassandra Tollbrings tio mål. Efter nio mål i förra matchen har hon nu gjort 19 mål på två matcher.

H65 går därmed in i den fjärde semifinalen med en 2-1 ledning. Nästa möte mellan H65 och Lugi spelas tisdag den 16/5.