Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Clara Lerby poängbäst i Lugis kross

Lugis storkross i bottenmötet – körde över Heid

Uppdaterad
Publicerad

Clara Lerby är tillbaka i Lugi efter en tung skadeperiod. I bottenmötet mot Heid visade hon vägen med sina nio mål när Lugi vann stort med 34–16.

Clara Lerby har haft problem med skador under karriären och i februari förra året åkte hon på sina andra korsbandsskada. Hon gjorde nyligen comeback och i dagens segermatch mot Heid visade hon vägen med sina nio mål – flest i matchen.

– Det är klart att det känns bra och att det är viktigt att vi vinner. Det är alltid kul att vinna, säger Clara Lerby till Sydsvenskan.

Lugi fick en bra start på matchen och ledde med 8–3 efter en knapp kvart. Då tog Heid timeout men det hjälpte inte utan hemmalaget gick över 13 minuter utan att göra mål.

”Viktiga matcher framöver”

I halvtid ledde Lugi med 16–4 och i den andra halvleken fortsatte bortalaget att ösa på framåt. Slutspelsjagande Lugi vann till slut med 34–16 efter att Clara Lerby gjort matchens sista mål i slutsekunderna. Därmed är laget fyra poäng bakom Kungälv på åttondeplats.

– Vi har väldigt viktiga matcher framöver. Vi får väl sikta på att hålla oss kvar utan kval för vi har satt oss i ett dumt läge. Men man kan alltid hoppas – vi behöver ta några poäng på de ovanför också för att gå till slutspel. Det är ju dit jag vill, säger Clara Lerby.

För Heid var det 16:e raka förlusten och jumbolaget står på noll poäng i SHE.

MATCHFAKTA

Heid-Lugi 16-34 (4–16)

Heid: Elin Leissner 4, Vanja Andersson 3, Freja Rutgersson 2, Tilda Niklasson 2, Emmie Seeger 2, Alma Hadzic Andresen, Veronica Wislander, Alberte Kristensen.

Lugi: Clara Lerby 9, Cecilie Bjerre 4, Emma Ekenman Fernis 4, Filippa Nyman 4, Cornelia Dahlström 4, Sabina Rosengren Jacobsen 3, Ofelia Shoai Hellberg 2, Amanda Iséni 2, Tania Knudsen 2.                       

Publik: 170.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.