Foto: Bildbyrån

Handbollen ställer in resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen beslutade svenska handbollsförbundet att ställa in resten av säsongen för både damer och herrar.

Det innebär att aktuella tabeller fastställs som sluttabeller, där Höör och Alingsås toppar.

Men om lagen koras som svenska mästare eller inte, är ännu höljt i dunkel.

– Det beslutet kommer på fredag, säger generalsekreterare Robert Wedberg till SVT Sport.

Nu tar även handbollsligan det säkra före det osäkra i coronatider: det blir inte något slutspel i handbollsligan eller damligan SHE.

Beskedet kom under måndagskvällen, bara några timmar efter att förbundet meddelat att herrarnas slutomgång i grundserien ställs in.

Corona och idrott

– Det har ju skett förändringar av läget varje dag, nu senast med besked om att undvika kontakt vid skolidrott och att fotbollen bör avvakta till juni (med matcher inför publik). Den samlade bedömningen gör att vi tar det här beslutet i dag, säger handbollsförbundets Robert Wedberg.

Oklart om svenska mästare kommer koras

Förbundet skriver på sin hemsida att aktuella tabeller fastställs som sluttabeller. Just nu leder Höör damligan och Alingsås herrligan.

Innebär det att Höör och Alingsås är svenska mästare?

– Vi återkommer om det på fredag efter att det gått via tävlingskommittén. Det känns viktigt att inte ta något förhastat beslut. Det handlar inte bara om toppen, utan hela vårt seriesystem hänger på det beslutet.

På fredag kommer besked

Men kan man tolka det på något annat sätt?

– Det finns ju olika lösningar. Tittar vi på närliggande sporter så har vi hockeyn som valde att inte utse någon svensk mästare och basketen som utsåg svenska mästare.

På fredag kommer också förslag från förbundet om vårens upp- och nedflyttningar i det nationella seriesystemet.

KLIPP: Veckan när corona lamslog idrotts-Sverige

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet