Storstjärnan Nikola Karabatic och målvakten Thierry Omeyer firar segern. Foto: TT Nyhetsbyrån

Frankrike krossade Brasilien i VM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Handbolls-VM är igång. Värdnationen och regerande världsmästaren Frankrike skapade karnevalstämning på läktarna – man inledde med att krossa Brasilien när man vann med 31–16.

Den som visade vägen i världsmästerskapets öppningsmatch var franske målvakten Thierry Omeyer.

Med en första halvlek på 67 i räddningsprocent var han ett tag uppe i 75 (!) procent mot ett svagt Brasilien som inte lyckades med någonting.

Handbolls-VM

Förnedringen fortsatte

Med ett stort blått hav på läktarna var det karnevalstämning när fransmännen inför hemmapubliken gick till halvtidsvila med 17–7 efter att kantspelaren Valentin Porte snyggt knorrat in bollen i mål i slutminuten.

I andra fortsatte förnedringen när Frankrike rivstartade och gick upp till 22–8, och matchen var över sedan lång, lång tid tillbaka. Frankrike bytte målvakt och även Vincent Gerard noterades för en finfin räddningsprocent på 50.

”Mäktigt ögonblick att äntra planen”

Gerard var även den som satte punkt för tillställningen när han från eget mål kastade in slutresultatet 31–16.

– Det var fantastiskt. Ögonblicket när vi äntrade planen var mäktigt. Det var så grymt och bra atmosfär. Det gav oss bra energi i matchen, säger franska storstjärnan Nikola Karabatic till Kanal 9.

– Det är alltid speciellt att spela första matchen i en turnering, särskilt på hemmaplan inför familjen och egna supportrarna. Men vi var fokuserade och ville spela en bra match. Vi visste att första matchen är viktig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet