Grahn: ”Kvartsfinal är rimligt mål”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll inleds handbolls-VM i Frankrike mellan värdnationen och Brasilien. För Sverige väntar premiären på fredag när man ställs mot Bahrain. ”En kvartsfinalplats är en rimlig målsättning”, säger SVT Sports expert Magnus Grahn om de blågula chanserna i mästerskapet.

I kväll klockan 20.45 ställs regerande världsmästaren Frankrike mot Brasilien som i somras före OS vann Panamerikanska mästerskapen. Under de olympiska spelen tog Frankrike silver efter att ha slagit ut just Brasilien i kvartsfinalen med 34–27.

Svensk premiär på fredag

Sverige får vänta två dagar till sin premiär när man möter Bahrain. För två år sedan slutade det med respass i åttondelsfinalen mot Polen för blågult.

Handbolls-VM

– Nu står vi inför en otroligt fin generationsväxling, många av talangerna ska få visa vad de går för. Jag tycker det är rimligt att tro att vi tar oss vidare från gruppen och att vi därifrån tar oss vidare från åttondelsfinal, säger SVT Sports expert Magnus Grahn.

”Kvartsfinal rimlig målsättning”

– En kvartsfinalplats är en rimlig målsättning för det här laget, och att de får samla på sig erfarenhet från mästerskap som vi kommer ha nytta av längre fram, säger experten.

Se Sveriges spelschema i VM nedan.

VM, gruppspel (grupp D):

13 januari: Sverige–Bahrain (17.45, Paris).

15 januari: Sverige–Argentina (14.45, Paris).

16 januari: Sverige–Danmark (20.45, Paris).

18 januari: Sverige–Qatar, (20.45, Paris).

20 januari: Sverige–Egypten, (17.45, Paris).

Övriga grupper i VM:

Grupp A: Frankrike, Polen, Ryssland, Brasilien, Japan, Norge.

Grupp B: Spanien, Slovenien, Makedonien, Island, Tunisien, Angola.

Grupp C: Tyskland, Kroatien, Vitryssland, Ungern, Chile, Saudiarabien.

De fyra främsta lagen i grupperna går vidare till åttondelsfinal 22 januari i Lille, Albertville, Paris eller Montpellier. Kvartsfinalerna spelas 24 januari i samma fyra städer. Semifinalerna (26–27 januari), bronsmatchen (28 januari) och finalen (29 januari) spelas i Paris.

Vid femte- eller sjätteplats i gruppen spelas Presidents Cup i Brest 21–23 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet