Den landslagsmeriterade spelaren kommer att bli avstängd i 15 månader. Foto: TT Nyhetsbyrån

Handbollsspelare dopningsavstängd efter att ha tagit kokain

Uppdaterad
Publicerad

I maj kom TV4 med uppgifterna om att svensk elithandbollsspelare riskerar avstängning efter att ha testats positivt för kokain. Nu har domen fastställts: den 41-årige spelaren blir avstängd i 15 månader, rapporterar Aftonbladet.

Beskedet kom som en chock i handbollssverige, den landslagsmeriterade herrspelaren hade fastnat i en dopningskontroll och testats positivt för kokain. Nu rapporterar Aftonbladet att domen är fastställd och spelaren som har representerat flera klubbar, både i Sverige och utomlands, kommer att bli avstängd i 15 månader.

I en intervju med Aftonbladet berättar spelaren att kokainet användes som självmedicering för att hantera sin odiagnostiserade adhd.

– När jag ser tillbaka nu skräms jag över hur snabbt det kan gå utför. Jag var på väg rakt ner i helvetet, tror jag. Jag är väldigt övertygad om att det hade slutat väldigt illa och tragiskt för mig, säger spelaren till Aftonbladet.

I intervjun med Aftonbladet säger spelaren att han nu mår mycket bättre och hoppas att få spela handboll igen efter den avtjänade avstängningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.