Hellton ur SHE – Sävehof seriesegrare igen

Uppdaterad
Publicerad

Det var gott om dramatik både i toppen och botten i den sista omgången av SHE. Det slutade med att Hellton från Karlstad åkte ur medan Skara får kvala. Och i toppen blev det som de senaste sex åren, Sävehof tog ännu en serieseger.

Hellton och Skara kämpade för att undvika nedflyttning från SHE. När Skara föll borta mot Lugi (25-24) så skulle en poäng räckt för Hellton. Men det blev förlust 25-28 mot Kristianstad och Karlstadlaget får lämna SHE. Hellton låg under med fem mål en bit in i andra. Men kom ikapp och kvitterade till 24-24, men på slutet vek man ner sig.

– Det har inte gått som vi hoppats på, klart att vi inte är nöjda att åka ur, just nu känns det piss, säger Frida Alm i Hellton till SVT Värmland.          

Skara låg på nedflyttningsplats fram till i lördags då man slog Eslöv. Idag hade man tremålsledning med kvarten kvar och var nära skrällseger mot Lugi men förlusten hade ingen betydelse. Skara får nu kvala mot allsvenska tvåa Kungälv för att hänga kvar.

Sävehof vann och valde derby i kvarten

Sävehof hade inga problem att slå Eslöv i sista omgången. Efter 31-19 borta vann man serien för sjunde året i rad. Denna gång var dock seriesegern lite oväntad, ända fram till näst sista omgången har Lugi haft greppet men förlusten mot Västerås gav Sävehof möjligheten, som mästarna med bestämdhet tog.                                      

Emma Ekenman Fernis gjorde 11 mål mot Eslöv för Sävehof vars tränare Henrik Signell valde Heid som kvartsfinalmotstånd efter kvällens omgång, se motivering nedan.

Så spelas kvartsfinalerna

Sävehof – Heid ”Vi mötte dom för två dagar sedan och vann ganska enkelt och vi slipper längre resor, det är både roligt och gynnsamt förhoppningsvis” sa Sävehofs tränare Henrik Signell till Radiosporten om valet.

Lugi – Kristianstad ”Vi har haft bra känsla mot Kristianstad, vunnit båda matcherna och vill spara oss från lång resa” sa Lugis tränare Dragan Brljevic.

Skuru – VästeråsIrsta ”Vi har två bra matcher mot dom under säsongen, dessutom är det i närheten” sa Skurus Patrik Svarvén efter storsegern mot just VästeråsIrsta ikväll.

H65 Höör – Skövde Fyran H65 var det enda laget som inte fick välja motstånd utan fick enda kvarvarande, sexan Skövde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.