Arkivbild. David Florander gjorde var bäste målskytt när Helsingborg slog Aranäs. Foto: Bildbyrån.

Fick spela med tre man mindre – vann ändå

Två straffar i slutminuterna avgjorde Helsingborgs tvåmålsseger, 27-25, mot Aranäs. David Floranders tio mål räddade hemmalaget.

Med två minuter kvar, och 25-24 till Helsingborg, tilldömdes Aranäs straff och hemmalaget åkte på två minuters utvisning. Men Niklas Kraft klev in i målet och räddade straffen.

I nästa anfall tilldömdes Helsingborg straff och David Florander missade inte. Två mål till för vardera lagen innan slutsignal och Helsingborg gick segrande ur striden med 27-25.

Svängig match

Efter elva minuter stod det 7-2 till Helsingborg. Drygt tio minuter senare kvitterade Aranäs till 8-8 och matchen gick till pausvila med ställningen 13-12 till skåningarna.

I 51:a minuten spelades matchen tre mot sex efter att Helsingborg åkt på tre utvisningar på kort tid. Men Alex Morand, som gjorde sin första match för nya klubben, lyckades trots allt göra mål.

– Vet inte om jag nånsin varit med om det faktiskt, säger Morand till C More och fortsätter:

– Jag gillar sånna här matcher när det är jämt och tufft och båda lagen krigar i slutet.