Lugi vann dramatisk premiär

Lugi besegrade under fredagen OV Helsingborg med minsta marginal i Handbollsligan. Trots att nykomlingen aldrig släppte taget om matchen, så höll Lugi undan och vann med 23-22 i Idrottens hus.

– Vi får ta med oss två poäng. Det var inget skönspel. Vi är inte jättebra, när vi tappar vårt tryck mot mål, säger Lugis sexmålsskytt Hampus Jildenbäck till C More.

Helsingborg och Lugi inledde under fredagen den stora premiärhelgen i Handbollsligan med ett Skånederby i Helsingborg. Det blev en jämn match mellan nykomlingen Helsingborg och Lugi, som i fjol åkte ut i kvartsfinal.

Lugi förde matchen

Lugi tog kommandot, drev upp tempot och tog ledningen i matchen. Helsingborg hängde på med bara ett par måls skillnad, men var ständigt lite bakom till underläge med 11-13 i halvtid.

Lugi fortsatte i andra halvlek att mala på mot hemmalagets mål. Trots det lyckades inte laget dra ifrån. Helsingborg fortsatte att hämta upp underläge efter underläge. Det spelade ingen roll att hemvändaren Andreas Thynell fick rött kort efter tre utvisningar och sista med drygt 15 minuter kvar i matchen. Laget var ett mål bakom med en minut kvar av matchen.

”Vi hade koll på dem”

– Alla kan varandras spel i Handbollsligan och spelar liknande, så det var inga överraskningar. Det kändes som att vi hade koll på dem ändå, säger Jildenbäck i sändningen.

Men Lugi höll till slut undan trots missad straff med 15 sekunder kvar av matchen och ledning med ett mål. Helsingborg fick inte in ett sista mål i sista anfallet och förlorade i premiären på hemmaplan.