HK Malmö rasade ihop i EHF-kvalet. Foto: Bildbyrån

Malmö rasade ihop i EHF-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Allt talade för Malmö i EHF-kvalet. Laget ledde med fem mål i halvlek – men tappade allt. 14-9 i paus blev 22-23 vid full tid.

– Det går inte att slappna av en mikromillimeter, säger Malmös målvakt Dan Beutler till Sydsvenskan.

HK Malmö var nära att skaffa sig ett bra utgångsläge inför returen mot rumänska Constanta i kvalet till EHF-cupen. Men trots ledning med fem bollar i paus blev det till slut en tung uddamålsförlust, 22–23, på hemmaplan.

– Det går inte att slappna av en mikromillimeter. Det gjorde vi i dag och dessutom blev vi alldeles för naiva både framåt och bakåt. Det kan det lätt bli när det är ett tag går som på räls, säger Malmös målvakt Dan Beutler till Sydsvenskan.

”Kommer bli svettigt”

Det var mycket tack vare Beutlers storspel som Malmö ledde med 14–9 i paus. Men Constanta visade upp rutin och klass när man tog över den andra halvleken.

Malmö, som klev in i den tredje och sista kvalrundan till EHF-cupen, har nu ett tufft utgångsläge inför returen på bortaplan.

– Det kommer att bli svettigt och man kan räkna med att de kommer få mycket med sig där nere. Men vi ska kämpa om det, säger Beutler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.