H65 Höör tog tionde raka inledande segern i höst. Här från en tidigare match i höst. Foto: Bildbyrån.

Höör vann mitt under handbolls-VM

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under brinnande handbolls-VM och fokus på den svenska semifinalen mot Frankrike i morgon passade SHE på att tjuvstarta serien med att H65 Höör slog Skövde med 24-18 i hemmahallen.

– Idag var det gamlingarna som vann matchen åt oss. Trots mängder med bränn, inte minst från sex meter, så var det spelare som Jonna Linnéll, Anna Olsson och framför allt Jannike Wiberg som vann matchen åt oss, säger tränaren Ola Månsson till egna hemsidan.

Därmed kom tionde raka segern av lika många möjliga för den regerande mästaren Höör som genom Marie Wall gjorde ett ryck efter paus.

Man gick då från 10-10 till 14-10 efter fyra raka mål av Wall på fem minuter och Skövde var tvunget att ta sin sista timeout. Wall förvaltade ett par fina frilägen.

Endast Sävehofspelare från SHE i VM

Skövde störde till 17-15 men sedan rann Höör iväg igen och det klappades taktfast i hallen i slutminuterna innan ringdansen tog vid.

Tre Sävehofspelare är de enda från SHE som deltar i VM-slutspelet i Tyskland. Resten är utlandsproffs. Nästa torsdag 21 december reser H65 Höör just till Göteborg för att möta Sävehof, som då har omstart efter VM, som tappat till sjätte plats i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.