Efter 21 matcher – allt avgörs under fredagen

Uppdaterad
Publicerad

Höör har inte förlorat en enda match under grundserien i SHE, ändå är det på fredag som serien avgörs när serietvåan Skuru möter Höör.

– De har inte förlorat sedan de mötte oss. Så något bra har de ju gjort, säger Höörs landslagsess Mikaela Mässing till SVT Sport.

Förstaplatsen ger en liten fördel i slutspelet. Skuru har en bättre målskillnad än H65 Höör och vinner Nackalaget på fredag tar de hem grundserien.

– Det är en otrolig styrka hos dem att de lyckats vinna med så många mål hela säsongen. De är mer individuellt skickliga och vi spelar mer med känslor och lite mer aggressivitet, förklarar Höör-spelaren Sofia Hvenfelt.

Flest från Höör

Mässing, Hvenfelt och Emma Lindkvist är alla landslagsaktuella. Höör är nu det SHE-lag som har flest spelare i blågult. Sävehof, som tidigare dominerat, har vid denna samling med två spelare.

– De (Sävehof) dominerar väl fortfarande på så vis att många landslagsspelare har spelat där. Sedan har vi tagit över just nu med antal spelare som spelar i serien. Det är kul att det lönar sig, säger Mässing.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.