Foto: Bildbyrån

Jacobsen om framflyttade kvalen: ”Svårt och rörigt”

Uppdaterad
Publicerad

Hanbollsdamernas EM- och OS-kval är framflyttat till juni på grund av coronaviruset.

Men svenska kaptenen Sabina Jacobsen tror inte att kvalen blir av.

– Jag tror att allt kommer att bli väldigt svårt och rörigt, säger hon till SVT Sport.

Först kom beskedet att EM-kvalet, som skulle ha spelats i slutet av mars, flyttas fram till juni och kort senare blev det också klart att OS-kvalet flyttas fram tre månader.

Planen just nu är alltså att Sveriges handbollsdamer ska spela både EM- och OS-kval i juni.

Corona och idrott

– Jag förstår inte hur de ska få ihop allt. Ligorna har slutspel, det är spelare som spelar Champions League och Europacuper och sedan är det ett EM-kval och ett OS-kval som det skjutits på. Jag tror inte att det händer något i april så tiden är knapp. Jag tror att allt kommer att bli väldigt svårt och rörigt, säger svenska kapteten Sabina Jacobsen till SVT Sport.

30-åringen, som sitter i karantän i Ryssland där hon spelar för CSKA Moskva, berättar att ovissheten är jobbig.

– Blir det ett EM-kval? Ett OS-kval? Ett OS? Det är jobbigt att inte kunna planera och att man inte vet vad som händer. Man har ju många mål och har tränat mycket för vissa grejor, ett OS är ju till exempel bara var fjärde år.

OS skulle kunna arrangeras som vanligt även om det inte blir något kval i handbollen.

– Just nu snackas det också om att man ska ta det på ranking i varje grupp. Jag hoppas framför allt att det blir ett OS och att vi i så fall får spela, men ingen har ju en aning om vad som kommer att hända.

Om det blir ett OS, hur påverkas Sveriges lag av en lång paus?

– Förutsättningarna är ju samma för alla länder. Och förhoppningsvis kan man spela handboll i juni och väljer man att hålla ett OS så har man ändå tid att träna ihop.

SE MER: Galen skicklighet – padelspelaren briljerar i karantänen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet