Sabina Jacobsen är hoppfull trots sin knäskada. Foto: Bildbyrån

Jacobsen tror på EM-spel – trots knäskadan

Uppdaterad
Publicerad

Sabina Jacobsen är nästa i raden av svenska landslagsspelare i handboll som dras med en knäskada.

Men EM i december ser inte ut att vara i fara för försvarsspecialisten.

– Jag har fått positiva besked att jag ska kunna spela handboll den här säsongen, säger hon.

Den ryska ligasäsongen startade för några veckor sedan. Men den svenska försvarsspelaren Sabina Jacobsen har inte funnits med under inledningen med CSKA Moskva.

Med fanns hon heller inte i förbundskaptenens Tomas Axnérs första landslagstrupp till träningsmatcherna mot Polen i början av oktober.

Skadad i gymmet

Orsaken är att 31-åringen går skadad. Problemen uppkom ganska snabbt efter att hon återvänt till Ryssland under sommaren inför den nya säsongen.

– Jag gjorde en rörelse väldigt snabbt på gymmet och kände att det inte var så bra. Jag har lärt mig genom åren att man måste ta ett steg tillbaka och inte pusha. Jag har ett slitet knä sedan innan och börjar dessutom bli äldre. Jag har knappt någon menisk kvar och brosket är slitet. Därför kunde jag känna tecken tidigt, säger hon.

Jacobsen ville egentligen direkt resa hem till Sverige för att påbörja sin rehab, men på grund av coronapandemin fastnade hon i Ryssland under ett par veckor.

– Jag hade inte arbetsvisumet klart, så klubben hade mitt pass i tre och en halv vecka. Därför var jag tvungen att köra min rehab i Ryssland. Först var vi på träningsläger och då satt jag uppe i bergen och kunde inte göra så mycket. När vi kom tillbaka till Moskva kunde jag köra på en klinik. Men det blev inte bättre i den takt som jag ville. Vi är väldigt duktiga på den här typen av skador i Sverige, så nu har jag varit hemma i Sverige i en vecka och det börjar redan kännas bättre.

Hoppfull

Genom åren har hon dragits med flera knäskador. För ett år sedan missade Jacobsen VM av just den anledningen. Men den här gången är hon hoppfull om att kunna komma tillbaka och spela EM i Norge och Danmark i december.

– Jag vet inte hur lång tid det ska ta men det blir kanske två, tre, fyra veckor i Sverige lite beroende hur det går. Jag har fått positiva besked från min läkare, som opererat mig de senaste två gångerna, att jag ska spela handboll den här säsongen. Just nu siktar jag bara på att komma tillbaka och spela handboll igen, säger Jacobsen.

ARKIV: Lagerquist vann första titeln med nya klubben – efter en vecka (20 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.