Jim Gottfridsson fördes till sjukhus efter skadan mot Egypten. Foto: Bildbyrån

Jim Gottfridsson handskadad – kan inte spela vidare

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges storstjärna Jim Gottfridsson skadade handen tidigt i VM-kvartsfinalen mot Egypten. Han fick lämna planen och satte sig med lindad vänsterhand på bänken och är nu osäker inför VM-semifinalen mot Frankrike.

– Jobbigt och olyckligt, säger SVT-experten Magnus Grahn.

Matchen hann inte bli många minuter gammal innan Jim Gottfridsson skadade sin vänsterhand och tvingades bryta. Han satte sig på bänken med lindad hand.

– Jobbigt och olyckligt, men med tanke på den bredd som vi skrutit om så måste det finnas andra som kliver fram, säger Magnus Grahn.

Gottfridsson åkte till sjukhus direkt efter matchen för att röntga handen och den assisterande tränaren Michael Apelgren kunde inte ge några klara besked efter matchen.

– Jag vet faktiskt inte riktigt. Vi får se vad det där blir, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Han betyder otroligt mycket såklart. Han är en av våra galjonsfigurer och ledare. Så otroligt mycket mer än bara en spelare.

– Vi får hålla alla tummar i hela Sverige, säger en ledare i svenska staben.

Apelgren om Gottfridsson: ”Vi får se”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

”Något med honom”

Det blev Felix Claar som ersatte Gottfridsson.

– Först tänkte jag bara att det var tråkigt att det var något med honom. Men sedan var det bara att fokusera på att spela och då är det bara att köra på. Ju mer man spelar desto mer vågar man ta för sig, säger han.

Även högernian Albin Lagergren tvingades bryta i första halvlek. Efter en kollision med en egyptisk spelare skadade han kindbenet och gick hela vägen ut i omklädningsrummet för behandling. Han återvände senare till spel.

Så spelas semifinalerna på fredag

20.30: Frankrike-Sverige, Stockholm

18.00: Spanien-Danmark, Gdansk, Polen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.