Kim Andersson klev av skadad i förlustmatchen

Uppdaterad
Publicerad

I går kom beskedet att Kim Andersson är uttagen till VM-truppen och gör comeback i handbollslandslaget.

I dag klev Ystadsstjärnan av skadad i förlustmatchen mot Lugi.

– Redan efter två anfall fick jag problem med höften, säger han till SVT Sport.

Kim Andersson, 36, är tillbaka i landslaget. I går presenterades sensationelllt nog som en av 18 spelare till VM i Tyskland av förbundskapten Kristján Andrésson.

Senast Andersson spelade i landslaget var under OS i Rio de Janeiro 2016.

I dag blev Kim Andersson och hans Ystads IF utspelat i derbyt av Lugi på bortaplan. Ystad var helt chanslösa och fick se sig söndersprungna av ett spelsuget hemmalag. I halvtid stod det 17-7 och till slut blev det 32-21, Ystads största förlust för säsongen.

– Tyvärr känns det inte som vi var beredda på uppgiften. Vi blir överkörda första tio minuterna och i den första halvleken blir vi helt överkörda. Det här var ett riktigt bottennapp från vår sida, säger Andersson till SVT Sport.

Sex matcher på 23 dagar

Kim Andersson spelade dock inte en minut i den andra halvleken. Istället satt den hårdskjutande stjärnan, tejpad över ena låret på, på bänken.

–  Jag vet inte om man ska skylla på skada.. den här insatsen var allt annat än bra. Redan efter två anfall fick jag problem med höften och har haft problem på träningarna under veckan också.  Bortsett den här matchen har jag känt mig i väldigt bra form och på spelhumör. Nu ska jag bara få ordning på höften så att det inte är någonting jag behöver dras med, så jag får en bra december.

Höftskadan kommer inte lägligt för Ystad. Kommande 23 dagar har laget sex matcher att se fram emot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.