Arkivbild Kim Andersson Foto: Bildbyrån

Kim Andersson ”klöst” av spansk spelare

Uppdaterad
Publicerad

Spaniens Abel Serdio måste eventuellt fila ner sina naglar.

I Sveriges match mot Spanien i handbollsturneringen Euro Cup blev Kim Andersson ”klöst” i handen av den spanska spelaren mitt i ett anfall och fick lämna planen blodig.

Det var tolv minuter in i matchen vid ställning 7-3 till Spanien som skadan inträffade.

Kim Andersson såg en lucka mellan två spanska spelare, men släppte bollen mitt i hoppet och tog sig för handen samtidigt som han grinade illa. På reprisbilder syns att Spaniens mittsexa Abel Serdio kommer åt Andersson med handen på ett sätt att han börjar blöda.

Den rutinerade svenska högernian leddes av planen med en handduk virad runt handen för vidare undersökning.

Seger till Spanien i miniturneringen

Euro Cup är en miniturnering som spelas mellan Sverige, Norge, Österrike och Spanien under tiden då andra lag spelar EM-kvalmatcher. Eftersom Sverige, Norge och Österrike arrangerar EM tillsammans i januari 2020 är de direktkvalificerade för mästerskapet, liksom regerande europamästaren Spanien.

Såret på Kim Anderssons hand såg inte ut att gå speciellt djupt, men hur illa skadan tog är än så länge oklart. Spanien vann kvällens möte med 33-25.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.