Kim Ekdahl du Rietz gjorde comeback i år. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kim Ekdahl du Rietz klar för PSG

Uppdaterad
Publicerad

Kim Ekdahl du Rietz la av efter förra säsongen men gjorde comeback i år. Nu är vänsternian klar för franska storklubben PSG.

– Jag kunde inte drömma om något bättre, säger han till klubbens hemsida.

Den landslagsmeriterade vänsternian, som avslutade sin handbollskarriär i fjol bara 27 år gammal, har  skrivit på för två år med franska PSG.

– Jag är jättenöjd. Ett nytt skede i min karriär tar sin början, det är en av de mest prestigefyllda klubbarna i världen och ett väldigt talangfullt lag. Jag kunde inte drömma om något bättre, säger han till klubbens hemsida.

Tweet

Kim Ekdahl du Rietz gjorde comeback i mars när hans förra klubb Rhein-Neckar Löwen hade skadebekymmer i truppen. Trots uppehållet smällde han in mål för den tyska klubben och nu fortsätter alltså karriären i franska PSG.

– Vi är jätteglada att välkomna Kim Ekdahl du Rietz. Han är en spelare som kan ändra matchbilden, ett perfekt komplement till Mikkel Hansen och Dylan Garain på samma position, säger klubbchefen Jean-Claude Blanc.

Något mer landslagsspel verkar det däremot inte blir för svensken.

– Jag tror inte det, säger han till Sportbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.