Olafur Gudmundsson gjorde fem mål för Kristianstad mot Malmö. Foto: Bildbyrån

Kristianstad klättrar efter vändning mot Malmö

Inledningsvis såg det ut som om Malmö skulle visa varför laget ligger på andraplats i Handbollsligan när de gick ifrån till 4-1 efter tio minuter. Men Kristianstad lyckades till slut börja knapra sig igenom Malmö-försvaret, och vann med 22-18.

– Vi drar ifrån med några bollar sedan kan vi hålla kvar det som tur är, säger Kristianstads målvakt Richard Kappelin till Sveriges Radio.

Det var inte lätt för Kristianstad att få in bollar inledningsvis. Det dröjde ända till den tolfte minuten innan andra målet kom för gästerna. Men efter det började de hitta rätt i anfallsspelet, och samtidigt som laget hade en tät defensiv lyckades de både komma ikapp och gå ifrån.

Framförallt var det en period i andra halvlek som lade grunden för segern. Under nio minuter gick Kristianstad från 9-9 till att leda med 16-11, och med 20 minuter kvar av matchen lyckades aldrig Malmö att komma ikapp igen.

MER HANDBOLL: Makalös upphämtning av Sveriges VM-damer: