Kristianstads Tore Stig Moen Nilsen i kamp med Hammarbys Gunnar Pettersson och Anders Wik-Rydberg. Foto: Bildbyrån

Se landslagsstjärnans galna självmål

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsstjärnan Jerry Tollbring bjöd på ett snyggt självmål när Kristianstad slog Hammarby med 33-21 och övertog serieledningen från Lugi med en poäng. På fredag möts lagen i en hett emotsedd seriefinal i Lund.

– Det var skönt att vinna med tolv bollar. Vår stora publik hjälper oss, säger Jerry Tollbring till Radiosporten.

I slutminuterna stod både bänk och publik upp för att applådera laget till segern.

För Hammarby väntar med största sannolikhet kval. Matchen var jämn fram till sju minuter då Hammarby reducerade till 3-4. Sedan rann det ifrån. Laget har inte vunnit i Kristianstad på 15 försök.

Tollbring med snyggt självmål

Leo Larsson storspelade i Kristanstads mål och bidrog i högsta grad till segern. Segern var IFK:s 40:e raka på hemmaplan mot svenskt motstånd. Det mest uppseendeväckande var att att Jerry Tollbring gjorde självmål vid ledning 25-15.

– Jag bjuder på det, jag hörde att det var första självmålet i arenan så då har man ju satt något slags avtryck i alla fall, sa Tollbring och flinade gott till Kristianstadsbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.