Kappelin stängde igen när Kristianstads slog RIK

Redbergslid hade inledningvis ett hårt matchat Kristianstad i brygga. Då fick Richard Kappelin chansen mellan stolparna och tackade med att stänga igen. I andra halvlek växlade Kristianstad upp och vann tillslut toppmötet med 30-26.

– Vi har en bred trupp och maler på. Det ger oftast utdelning i andra halvlek, säger Kristianstads Philip Henningsson till C More.

Det täta spelschemat, med fyra matcher på åtta dagar, gjorde sig påmint för IFK Kristianstad som inledningsvis hade svårt att hänga med gästande RIK.

Kappelin stängde igen

När Leo Larsson satte sig på bänken i mitten av första och Richard Kappelin kom in mellan stolparna för Kristianstad svängde matchen för första gången till hemmalagets fördel.

17-15 i paus när Kristianstad kom ut och  stod för en knock-out-liknande inledning i början av andra.  Efter att Helge Freimans på kontring gjort 21-15 var gästerna i rejäl brygga.

RIK:s åttamålsskytt Tobias Johansson gjorde sitt bästa för att hålla kvar gästerna i matchen och med 13 minuter kvar att spela skiljde det bara tre mål (25-22).

– Vi orkade inte riktigt stå upp hela matchen och vi vi gör bort oss lite i början på andra, säger Johansson till C More.

”Maler på”

Men när gästerna inte fick stopp på Tim Sörensen (åtta mål) och Albin Lagergren (nio mål) samtidigt som Kappelin räddade 42 procent av skotten blev det aldrig riktigt spännande.

– Vi avgör matchen ganska tidigt i andra och håller sedan ut. Vi har en bred trupp och maler på. Det ger oftast utdelning i andra halvlek, säger Kristianstads Philip Henningsson till C More.

Kristianstad vann med 30-26 och den 51:a raka hemmasegern mot svenskt motstånd betyder att de orangea befäster sin första plats i tabellen.