Vranjes-feber när Kristianstad förlängde supersviten

Det råder Ljubomir Vranjes-feber i Kristanstad just nu.

Hela 4 743 åskådare kom för att se legendaren göra sin första match som tränare för de regerande mästarna.

Och som vanligt blev det seger på hemmaplan mot svenskt motstånd – matchen mot Sävehof slutade 32–27.

Inte sedan den 25 mars 2015 har IFK Kristianstad förlorat mot svenskt motstånd på hemmaplan. Och i kväll förlängde de supersviten till 80 (!) raka segrar.

Den första halvleken var jämn och även om hemmalaget tidigt kopplade greppet med en tremålsledning så jobbade sig Sävehof tillbaka innan pausvilan, från 8–11 till 14–14.

Viktor Ottosson gav till och med Partille-klubben ledning med 14–13 i slutet av första halvlek innan Helge Freiman kvitterade med åtta sekunder kvar.

”Vi var övertända”

– Vi var lite övertända och grabbarna visade allt första tio minuterna. Det blev pannkaka egentligen. För många tekniska fel och dåliga avslut, säger Ljubomir Vranjes SVT Sport.

I halvtid ville han ”ta ner pulsen” på spelarna. Men skåningarna öppnade den andra halvleken piggt och tog igen en snabb ledning med tre bollar, 19–16. De sista tio minuterna visade Kristianstad klassen och vann till slut med fem måls marginal, 32–27.

– Det känns tungt. Vi kämpar och sliter bra. Med lite mer skärpa och marginalerna på vår sida så tar vi dem, säger Sävehofs Jonas Larholm, som gjorde fem mål, till C More.

Bara inhopp för Vranjes

Matchen var nye tränaren Ljubomir Vranjes första för klubben, men det är endast ett litet inhopp. Efter helgens Champions League-match åker han tillbaka till Ungern innan han kommer till Sverige ”på riktigt” den 11 mars.

– Det här mottagandet var fantastiskt alltså. Jag tror att det här kommer att bli en riktigt rolig resa och det här var bara början naturligtvis, säger Vranjes.

– Eftersom det här var första speldagen har det var lite upp och ner. Jag måste erkänna att det har varit lite pirrigt och jag var på plats i hallen redan klockan 14, haha. Men nu efter segern är jag glad.

Efter chockförlusten mot jumbon Hammarby nyligen så är Kristianstad nu tillbaka på vinnarspåret med två raka segrar.