Kristianstad tog fjärde raka – vände med nio raka mål

Fjärde raka segern var det för IFK Kristianstad som hemmabesegrade IFK Ystad med 25-20. Avgörandet kom i slutet av den första halvleken när hemmalaget gjorde nio raka mål och Ystad kunde aldrig hämta sig.

– Vi har en 15-minutersperiod där vi inte gör mål och det straffar oss. Vi får en utvisning och lägger fokus på fel saker, säger Ystads Christoffer Svensson till C More.

Efter en svag start där IFK Ystad ryckte ifrån lyckades Kristianstad vände 7-11 till 16-11 under den andra delen av den första halvleken.

IFK Kristianstad, som hade ett par spelare på frånvarolistan, tvingades gå runt på lite färre spelare och IFK Ystad kunde hitta en väg tillbaka in i den andra halvleken och var som bäst bara två mål ifrån.

– Vi har stark tro under hela matchen och har lägen men vi bränner dom, säger Svensson.

En anledning till att Kristianstad lyckades hålla undan och vinna är målvakten, Richard Kappelin som hade en räddningsprocent på över 46 procent, där de flesta och viktigaste räddningarna kom i den andra halvleken.

Vid ett tillfälle räddade han fyra skott i rad, varav en straff, och det såg nästintill omöjligt ut att göra mål på Kappelin.

– Vi börjar segt men efter en kvart kommer vi igång. Vi blir trötta i den andra halvleken eftersom vi måste gå på lite kort om folk, säger Kappelin.

Fredrik Petersen, som nästa säsong kommer byta moderklubben IFK Ystad mot IFK Kristianstad, fick åka hem med en förlust i bagaget.