Handbollsprofilen till Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsspelaren Linnéa Claeson lämnar Skuru och flyttar till Danmark. Den 25-åriga högernian är klar för Ringkøbing, som den här säsongen fick kvala sig kvar i högstaligan.

”Jag har alltid tränat för att få spela i en professionell klubb, och drömmen har alltid varit Danmark för det är en av världens bästa och hårdaste ligor”, säger Claeson till Ringkøbings webbplats.

Förutom att spela handboll på elitnivå utkämpar Linnéa Claeson en kamp mot sexuella trakasserier och jämställdhet på bland annat Instagram, där hon driver kontot ”Assholesonline” som har mer än 150 000 följare.

– Jag når ut till personer som inte kallar sig feminister, till personer som inte riktigt har fattat grejen än och inte fattat varför det är viktigt. Jag har hittat ett sätt att använda humor och allvar för att nå fram till de här människorna. Det är väl på det sättet jag bidrar, sade Linnéa Claeson till TT i början av mars.

Claeson har spelat med Skuru sedan 2009 och har därmed fått uppleva de tre SM-finalerna mellan 2014-2016 när klubben varje gång förlorade mot Sävehof – kanske kan de ta revansch i semifinalserien som just nu pågår lagen emellan. Hon har ett JVM-guld från 2010 och UVM-guld från 2012.

Claeson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.