Linus Persson ansluter till EM i natt. Foto: Bildbyrån

Linus Persson: ”Vill komma tillbaka som en kung till Nantes”

Uppdaterad
Publicerad

Linus Persson blixtinkallades till den svenska handbollstruppen inför EM-semifinalen mot Frankrike.

Där ställs han mot bekanta ansikten från klubblaget Nantes.

– Jag ska ge dem extra mycket stryk. Jag vill komma tillbaka som en kung till Nantes sen, säger han till SVT Sport.

I dag kom beskedet om att högernian Lukas Sandell testat positivt för covid-19 och därmed missar resten av EM.

Som ersättare kallade förbundskapten Glenn Solberg istället in Linus Persson till truppen.

– Jag fick samtalet i dag vid lunchtid. Sedan dess har det varit full rulle med saker att fixa och olika test.

Hur blir det att ansluta direkt till en semifinal?

– Det blir självklart kul. Det har gått oerhört bra för grabbarna och det var sinnesjuka sista tio minuter mot Norge. Skitkul med semifinal och att fightas om medaljerna.

Hjärnskakning stoppade honom i VM

Persson imponerade stort i början av VM-slutspelet i Egypten förra året där Sverige till slut tog silver. Men för 28-åringen tog turneringen slut tidigare än väntat på grund av en hjärnskakning.

– Det var tråkigt sist under VM. Jag fick mycket självförtroende och det gick bra både för mig och för laget. Det var så klart surt att inte få vara med under de sista viktiga matcherna. Jag fick ju en medalj och var delaktig men det var tråkigt att inte få vara med hela vägen.

Nybliven pappa

Svensken har annars haft en skadefylld säsong i franska klubblaget Nantes vilket bland annat gjorde att han missade OS i somras. Dessutom har han nyligen blivit pappa vilket gjorde att han var mindre aktuell för den svenska EM-truppen.

– Det har varit lite frågor fram och tillbaka med trupputtagningen men jag hade en bra dialog med Glenn (Solberg). Han hade lite i åtanke att jag precis blivit pappa och ville stanna hemma med sambon i Nantes. Nu har jag ändå fått en månad här nu med barnet. Jag tycker det har varit bra för mig att träna på här hemma och vara med familjen.

”Ska ge dem extra mycket stryk”

I EM-semifinalen ställs han mot flera lagkamrater från klubblaget Nantes. Trion Thibaud Briet, Aymeric Minne och Théo Monar finns alla med i den franska truppen som Sverige ställs mot på fredag.

– Det blir oerhört speciellt. Jag ska ge dem extra mycket stryk. Jag vill komma tillbaka som en kung till Nantes sedan om vi vinner.

KLIPP: Familjens känslostorm efter avgörandet: ”Hoppade och skrek” (26 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.