Lugi firar efter segern. Foto: Bildbyrån

Lugi fullbordade skrällen – slog ut serietvåan i kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Ystads IF var ett topplag i grundserien och endast två poäng från seriesegern.

Men det skrämde inte sjuan Lugi som idag slog ut Ystad med 3-1 i matcher efter dagens 30-27-seger.

Det var Ystads IF som var tvunget att vinna för att ta kvartsfinalen till en femte avgörande match. Och det var också Ystad som höll i taktpinnen i den första halvleken där de som mest hade en tremålsledning vid 11-14.

Men i halvtid hade Lugi hunnit jämna ut matchen och ställningen var 15-15. Och i den andra halvleken gjorde hemmalaget ett ryck till 18-15 efter tre minuter. Lugi förde den andra halvleken, och hade ett tag en femmålsledning. Den kunde de kontrollera på ett bra sätt och kunde till slut vinna med 30-27. Matchserien vann Lugi med 3-1 i matcher. Nu ställs Lugi mot seriesegraren Sävehof i semi.

Även Kristianstad vidare

I dagens andra kvartsfinal blev det inte lika svängigt. Kristianstad hade 2-1 i matcher mot Malmö, och punkterade serien genom att genom hela matchen ha ledningen. 34-28 blev det till slut för Kristianstad som är vidare till semifinal, där väntar Skövde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.