Lugi klart för SM-semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Tre kvartsfinaler. Tre raka segrar. Lugi är som första lag klart för SM-semifinal efter 3-0 i matcher mot Kristianstad.

Lugi hade inga bekymmer att säkra en SM-semifinal redan i tredje kvartsfinalen mot Kristianstad HK. Hemmalaget gick fram till 12-9 i paus, och efter paus drog Lugi ifrån.

Kristianstad har haft turbulens i sitt lag, med tränarbyte och inför den tredje kvartsfinalen stängdes också niometersspelaren Agnes Rutqvist av efter ett bråk med nygamle tränaren Lennarth Ebbinge.

Kristianstad försökte ta sig i fatt Lugi, men hade svårt att närma sig den femmålsmarginal som Lugi skaffade sig i inledningen av andra halvlek.

Jenny Carlsson stabil straffskytt

Hemmaspelare som Ebba Engdahl och Jenny Carlsson stod för vasst anfallsspel, förmådde inte Kristianstad att komma närmare än tre mål när cirka fyra minuter återstod. Då klev just Jenny Carlsson fram igen och sköt 25-21 på straff.

Kristianstad gjorde 25-22, men Lugimålvakten Esmeralda Fethaovic klarade Kristianstads slutforcering och Lugi vann till slut med 26-23.

– Vi är nöjda med semifinal, men vi kan spela mycket bättre handboll. Det är lite för mycket jaget före laget i dag. Jag önskar lite mer anfallsmässigt, men nu väntar vi till i morgon och får reda på vilket motstånd. Sävehov skulle jag vilja möta, men de får vi inte. Jag tycker att de passar oss, säger Lugi-tränaren Dragan Brljevic till TV4 Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.