Lugis mentala styrka vann matchen

Uppdaterad
Publicerad

Lugi höll för trycket och utjämnade semifinalserien mot Kristianstad till 1–1. Efter en svängig match kunde lundalaget till slut vinna med 26–25.

Kristianstad fick kämpa mer än väntat med Lugi i det förra mötet. Ola Lindgren hade nog inte förväntat sig en så jämn match när han valde Lugi som motståndare. Anledningen till valet ska ha varit en kort resväg hem från bortamatch. Eller som många tolkade det: Det spelar ingen roll, vi vinner ändå.

Och precis som Kristianstad räknat med, låg pressen på Lugi inför kvällens möte. För att ha en realistisk chans att ta sig till SM-final krävdes en vinst på hemmaplan.

Och precis som in det första mötet blev det en jämn match. Den första halvleken tillhörde Lugi. Lundalaget tog vara på Kristianstads missade lägen och gick till paus med en ettmålsledning.

En storspelande Stig Tore Moen skulle dock ge Kristianstad ny energi, och många mål. Med knappt tio minuter kvar var matchen helt jämn. Men i matchens slutskede var det Lugi som hade mest energi kvar och visade Lindgrens mannskap att man inte gett upp drömmen om en finalplats än.

– Vi bet ihop mentalt och orkade, sade Lugis tränare Tomas Axnér till Cmore efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.