Dragan Brljevic och Lugi kommer att spela dubbla bortamatcher i Azerbadjzan. Foto: Bildbyrån

Lugi sålde hemmamatch – spelar dubbelt i Azerbajdzjan

Uppdaterad
Publicerad

Lugi har lottats mot Nur Mingechavir i kvalet till damernas EHF-cup. Nu är det klart att man säljer bort sin hemmamatch, och spelar hela dubbelmötet i Azerbajdzjan 16-17/9.

– Båda klubbarna kommer billigare undan, Jag är säker på att det här blir bäst för samtliga parter, säger Lugi-coachen Dragan Brljevic till europacup.se.    

Sportsligt är det en nackdel att inte spela någon match hemma, och det finns svenska lag som åkt ur Europaspel överraskande efter den här typen av upplägg. Men Brljevic är självsäker inför mötet i Azerbajdzjan.

– Utan att veta ett dugg om motståndarna så utgår jag från att vi kommer att gå vidare. I så fall möter vi Viborg sen vilket blir stentufft. De slutade tvåa i danska ligan förra säsongen och är säkert ett topp fyra-fem-lag igen, säger Brljevic.

Europaspel och ekonomi är ingen lätt kombination. Inför årets säsong tackade flera topplag nej till platser i Europa, däribland giganten Sävehof, detta ledde exempelvis till att tabellnian Boden erbjöds och tackade ja till spel i Challenge Cup, den lägst rankade turneringen.

Men Lugi tackade alltså ja och för att lösa ekonomin gick man nu med på att sälja ut sin hemmamatch. Vad det sportsliga utfallet blir vet vi 17 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.