Cassanda Tollbring gjorde nio mål i vändningen på hemmaplan. Foto: Bildbyrån

Makalös upphämtning när H65 kvitterade

Uppdaterad
Publicerad

I inledningen av andra halvlek ledde Lugi den andra semifinalen med tio mål och såg ut att koppla greppet om finalplatsen. Men hemmalaget stod för en stark andra halvlek där slutsiffrorna skrevs till 27-25 till H65 Höör.

Lugis målvakt Ida Nilsson har visat sig vara ett riktigt farligt anfallsvapen i den här semifinalsserien. Hon gjorde två mål sist och långkastade in tre ikväll. När hemmalaget bestämde sig för att låta målvakten Jessica Ryde stå kvar i målet även i anfall klaffade också anfallspelet. H65 hämtade upp ett tiomålsunderläge på 20 minuter.

Tollbring bäst i hemmalaget

Efter att Anna Olsson fullbordat upphämtningen till 24-24 på straff med sju minuter kvar och sedan själv gett laget ledningen för första gången i matchen höll H65 tätt. Med bara sekunder kvar bröt H65 Lugi-pressen och Marie Wall kunde ensam med målvakten säkra segern. H65:s Cassandra Tollbring gjorde nio mål och blev därmed matchens bästa målskytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.