Malmö starkast i rysarmöte – pressades av nykomlingen

Uppdaterad
Publicerad

Det var jämnt till det bittra slutet. Sedan visade Malmö varför de var i SM-final när IFK Ystad fortfarande tillhörde Allsvenskan. Malmö vann rysarmötet med 29-26. Ystadsonen Fredrik Petersen, hyllades och briljerade när han var tillbaka i Malmö.

– De spelade bra bortahandboll. Långsamt tråkigt och fick utdelning. Men vi håller oss till det vi sagt och är nöjd med två poäng, säger Malmös storskytt Adam Lönn till C More.

Till slut var det nog rutinen som avgjorde. Ett kyligt Malmö, som var i SM-final i våras, låg under med fem minuter kvar av matchen mot nykomlingen IFK Ystad.

Men kvällens straffkung, Simon Nyberg, kvitterade och när just Fredrik Petersen, tillbaka i Baltiska Hallen men i Ystads-tröjan sköt utanför – vände det och Malmö kunde rinna i väg.

Till slut var det Malmö som kunde vinna det som enda in i slutet var en rysare. De vann med 29-26.

”Vi är lika bra som förra året”

– De spelare bra bortahandboll, långsamt tråkigt och fick utdelning. Vi håller oss till det vi sagt och är nöjda med två poäng, säger Malmös storskytt Adam Lönn till C More och fortsätter:

– Vi är lika bra som förra året.

Just Simon Nyberg i Malmö stack ut under matchen och var närmast felfri i sitt skytte, både från straffpunkten och från öppet spel. Med sju mål bidrog han stort till att Malmö till slut vann.

Fredrik Petersen, som sagt tillbaka i Malmö, visade flera gånger upp det spel från förra säsongen som tog Malmö till SM-final. En knorr mellan benen på Robin Paulsen Haug i Malmö-målet och ett rappt underhandsskott stack ut bland hans sex mål.

– Det är svårt att var nöjd när man förlorar men vi visar upp det vi har. Det är okej, trots förlusten, säger IFK Ystads Henrik Knudsen till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.